Morris Adjmi Architects Submit Updated Proposals For 430 West Broadway

Rendering of 430 West Broadway - Morris Adjmi Architects

Morris Adjmi Architects will return to the city’s Landmarks Preservation Commission to present updated proposals for 430 West Broadway. The new office building was originally designed with a grey brick façade and large, metal-framed windows meant to evoke the historic glass-windowed sidewalks seen throughout SoHo and TriBeCa neighborhoods.

The latest set of renderings reveal significant aesthetic alterations to the original designs, which now include heavy references to SoHo’s industrial past. The street-facing enclosure is now comprised of dark brown metal cladding, perforated zinc panels surrounding the building’s primary entrance and at the edge of each window opening, new aluminum guardrails at the top of the structure, and a reduced penthouse footprint.

Comparison of previous and updated windows at 430 West Broadway – Morris Adjmi Architects

The height of the building, including required mechanicals at the roof level, has also been slightly reduced, but will still top off at seven stories. Retail area will still occupy the property’s ground floor and one cellar level.

Comparison of previous and updated elevations at 430 West Broadway – Morris Adjmi Architects

Rendering of ground floor retail at 430 West Broadway – Morris Adjmi Architects

Within the building, proposed floor plans have largely remained unchanged with the exception of the modified seventh-floor penthouse. The new renderings also reveal community facility area at the buildings second floor and half of the third floor.

Comparison of previous and updated penthouse floor plans at 430 West Broadway – Morris Adjmi Architects

Subscribe to YIMBY’s daily e-mail

Follow
 the YIMBYgram for real-time photo updates
Like YIMBY on Facebook
Follow YIMBY’s Twitter for the latest in YIMBYnews

Broad Exchange Horizon
.

2 Comments on "Morris Adjmi Architects Submit Updated Proposals For 430 West Broadway"

  1. Please pardon me for using your space: Thanks to American details and my finger point to after.

  2. Bed Stuy Native | February 18, 2019 at 9:11 am | Reply

    I really like both designs. Not sure why the landmark commission denied the first one because they have approved worst.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*